dimecres, 13 de març del 2013

EXPERIMENTACIÓ AMB GEL

Ja tornem a ser dimecres, avui a la nostra sessió d'experimentació ens ho hem passat molt bé!!! Tots i totes hem portat glaçons de casa. L'Anna també n'ha portat, els seus eren una mica diferents... eren de colors, i quan ens els hem mirat més bé, hem vist que tenien coses a dins: botons, taps, arròs de colors, purpurina... n'hi havia alguns que encara no estaven ben congelats, i hem pogut veure bombolletes a dins que es movien, era aire atrapat entre el gel. Hem jugat amb els glaçons una bona estona, hem vist que s'enganxaven entre ells, que mica a mica deixaven anar el que tenien a dins, les barreges d'aigues de colors... Alguns/es han caigut en la temptació de llepar els glaçons, tot i que teníem ben clar que no es podia!!!! Hem volgut probar de pintar amb els glaçons, deixaven marca, però no es veia massa la marca... hem acabar xafant-los sobre el paper. Hi havia glaçons molt grans, alguns s'han fós ràpid, però a altres els ha costat una mica... hem provat de posar-hi sal, a les carreteres en tiren per fondre la neu, i sorpresa, els glaçons grans s'han fós més ràpid!!!

SESSIÓ LLIURE PSICOMOTRICITAT

Quan vam arribar a l'aula ens vam trobar un munt de matalassos i un llit elàstic; primer vam jugar només amb aquests materials, després l'Anna va treure mòduls d'espuma, ens van anar molt bé per fer-nos casetes! Al cap d'una estona, ens va començar a inflar globus i va treure pilotes, cadascú va jugar com va voler amb elles: alguns els van guardar a casa, els altres hi van començar a saltar, altres jugaven per l'aula intentant que no els caiguessin a terra... també ens va deixar les raquetes, ens van anar molt bé per jugar a tenis amb els globus, i per fer-les servir de plats.... però sobre tot: SALTA! ens voleu veure?


dimarts, 5 de març del 2013

UN CANVI DE LOOK

El mes de febrer vam destinar una setmana a treballar aspectes del nostre cos. Vam fer una activitat que a tots i totes ens va agradar molt. Cadascú tenia una foto seva mida DINA3 de la cara, havíem de retallar els ulls, el nas i la boca. Alguns vam començar a jugar amb les parts retallades, vam veure que era divertit i tots vam acabar jugant-hi... després l'Anna va agafar tots els ulls, nassos i boques i se'ls va anar emprovant; ens vam adonar que els ulls són fàcils d'identificar, les boques ja costen una mica més i els nassos són molt complicats! 
Després l'Anna ens va donar una altra foto sencera, vam agafar uns ulls, un nas i una boca que no eren nostres i ho vam enganxar damunt de la nostra cara. Algunes combinacions van donar bon resultat, altres no tant... Encara no tenim massa clar si som iguals: tots tenim dos ulls, un nas i una boca; o diferents: els ulls poden ser més rodons, ametllats, grans o petits... però si que ens hem adonat que la nostra cara, amb ulls grans o petits, verds, blaus o marrons, boques i llavis grans o petits, dents més juntes o separades... és una bona combinació: una combinació única! Voleu veure els nostres canvis de look?


EXPERIMENTACIÓ AMB ARRÒS DE COLORS

Aquesta vegada l'Anna ens ha posat alguna cosa dins les càpsules "sorpresa", ens n'ha donat tres, una de cada color; les hem olorat i sacsejat, no feien cap olor especial i totes sonaven igual, més o menys pesaven igual... no sabíem pas que hi havia! fins que a algú se li ha obert la càpsula... i n'ha sortit arròs, però un arròs una mica especial: de colors!!! 
Tot seguit hem pensat a veure com ho podríem fer: pintem els grans un a un amb retolador? ho podem fer amb pintura i pinzell? amb guix? 
L'Anna ha tret tot el que necessitàvem: pots de plàstic amb tapa, arròs i colorant alimentari. Per parelles hem posat l'arròs al pot de plàstic, hi hem afegit el colorant: alguns colors primaris i altres hem fet barreges, ho hem tapat i ho hem sacsejat ben fort, i quan ho hem destapat... arròs de colorins per jugar! 
Un cop pintat ho hem repartit per les safates d'experimentació, aquest cop no hem barrejat colors. Després hi hem afegit colors semblants: el verd amb el blau, el taronja amb el groc... l'Anna ens ha donat culleres, pots, embuts... i a divertir-nos! 
També hem fet propostes, a P3 hem volgut posar-hi cotxes. L'Anna també ens ha donat els animals. Ens voleu veure?


EXPERIMENTACIÓ AMB LLEGUMS

Abans de saber amb què experimentaríem, l'Anna ens va posar alguna cosa dins uns globus. Amb el so, el pes, la olor... vam haver d'endevinar què hi havia a dins. Les mongetes i els cigrons no ens van  costar, però les llenties... vam estar una bona estona pensant què més hi havia! També ens vam fer massatges a les mans amb el moviment de les llavors dins el globus!
Després  vam fer experimentació lliurement: amb pots, culleres, tubs, embuts, "rulos"... ens vam adonar que hi havia tubs que s'encallaven, també vam omplir i reomplir pots, agafar petites i grans quantitats... No només vam jugar amb les llegums, també es van improvitzar trompetes amb tubs i embuts, flautes amb algun tub... 
L'Anna ens va dir si volíem fer un globus "sorpresa" per casa, tots els que vam voler vam posar llegums a dins, quina feinada!!! quin treball de motricitat fina que vam fer! 
Un cop fets els globus vam jugar una estoneta, i a l'hora de sortir... a veure si els pares i les mares saben què hi ha dins els globus?!