dimecres, 24 d’abril del 2013

GUIXOS DE COLORS 3XL

Aquesta setmana hem fet guixos de colors 3XL!!, ja fa dies que pintem al pati, però els guixos de la pissarra es gasten molt ràpid! així que avui ens hem fabricat els nostres guixos resistents a qualsevol dibuix de pati!! Hores i hores de dibuix assegurat!!!  Voleu veure com ho hem fet? 


dilluns, 22 d’abril del 2013

FEM PAPER RECICLAT

Aquesta setmana a la nostra sessió d'experimentació hem fet paper reciclat. Hem explicat com es fa el paper convencional, i la importància de recilar el paper usat.  Primer hem agafat fulls de paper de diari, a se possible sense tinta de color, l'hem esmicolat i l'hem anat posant a la palangana. En segon lloc hi hem afegit aigua, i ens hem assegurat que tot el paper es mullava bé, i alguna màniga també. Després l'hem acabat d'esmicolar amb les mans i l'hem anat posant a la thermomix (amb una batedora va bé). Ens hem mirat les mans i hem vist que estaven ben brutes..... Hem triturat el paper i l'hem convertit en un puré de paper. L'hem tornat a palangana i hi hem afegit més aigua. L'Anna ens ha deixat una estona d'experimentació lliure amb la pasta, embuts, culleres, pots... Finalment, hem agafat un sedàs (gràcies Joana) i hem agafat una mica de la barreja, hem deixat que s'escorregués, hi hem posat un drap de cotó a sobre, ho hem apretat una mica per acabar d'escorrer l'aigua, ho hem posat entre un drap de cuina  i ho hem premsat amb un curró. Després d'unes hores estés, ja teniem el nostre paper reciclat!!!!
L'Anna també n'ha fet de colors afegint pintura a la barreja de paper,  el dia de Sant Jordi veureu què n'hem fet!!



Hem provat el nostre paper. voleu veure els dibuixos que hi hem fet? 




I amb el paper reciclat de colors...

dilluns, 15 d’abril del 2013

EXPERIMENTACIÓ AMB TAPS

Aquesta setmana hem fet experimentació amb taps, molts taps, taps de tots tipus! Hem fet diferents activitats: classificació per colors i mides, torres i construccions, camins i perfils, collarrets i seriacions,.... També hem intentat endevinar de què podia ser cada tap. Ens hem adonat que la majoria de taps són rodons. Algú ha tingut la idea de barrejar-hi plomes de colors i han fet "titelles", també n'hem pintat algun amb retoladors. 

diumenge, 14 d’abril del 2013

LA MÀGIA DE LA LLUM I ELS COLORS

Aquesta setmana, a psicomotricitat hem fet una nova sessió de llums i ombres. Aquesta setmana ha estat una mica màgica. sabeu que les pilotes poden fer llum? i les ampolles d'aigua? i els globus? doncs a la nostra classe SI! Ens voleu veure? primer hem descobert les pilotes de llum, i sabeu què? canviaven de color!!! ens les hem passat per terra, ens hem fet massatges de llum... Després hem jugat amb els globus de llum, hem fet activitats tranquiletes i altres de més mogudes, per acabar ens hem relaxat fent-li un massatge al globus i a nosaltres mateixos. 



dilluns, 1 d’abril del 2013

OMBRES, COLORS, LLUMS, GLOBUS...

A psicomotricitat hem fet una segona sessió d'ombres, llums i colors. A les projeccions, aquesta vegada hi hem afegit un llençol, així podíem veure què passava a una banda i a l'altra, es podia veure la imatge projectada, així com les ombres dels nostres companys/es. Hem jugat a imitar el nostre company/a mitjançant l'ombra, ens hem fet petons, hem provat de xocar panxes, culs.... També hi hem afegit faldilles de cel·lofana, globus, teles, trossos de paper de cel·lofana... i moltes ganes de passar-nos-ho bé!


EL PATUFET, TITELLES DE LLUM

De tant en tant, expliquem contes amb ombres xineses, i a vegades, aquestes ombres són de colors!!! Primer l'Anna ha explicat el conte amb l'ajuda de l'Esther, i després ens ha deixat jugar amb els titelles i els paissatges del conte. Ens voleu veure?