dimecres, 29 de maig del 2013

LECTO ESCRIPTURA A P5

Els nens i les nens de P5 fa uns dies que ens convertim en mestres: fem dictats cooperatius. Ens posem per parelles, el membre de la parella que té el gomet és el mestre, haurà de dictar al seu company 3 paraules i una frase. Treballem tan la lectura com l'escriptura: el que dicta s'ha d'esforçar a llegir bé, ja que sinó, el seu company/a no podrà escriure. Un cop escrites les paraules i la frase, ells mateixos s'autocorregeixen el dictat, en primer lloc el "mestre" ha de llegir el que ha escrit la seva parella, si ho entén vol dir que ho ha escrit bé; en segon lloc, comparen el text escrit amb l'original, per valorar si falta alguna lletra, si n'hi ha alguna que ens enganya... Després fem un intercanvi de gomet i tornem a iniciar tot el procés. 

LECTOESCRIPTURA A P3

Els nens i les nens de P3 tenim unes "pissarres" personalitzades per practicar la lectoescriptura. Hi sortim nosaltres, les mestres i els nostres personatges preferits. D'aquesta manera aprenem a fixar-nos en els noms, a reconèixer les lletres, ens fixem si les tenim al nostre nom, o al nom d'algun company/a, ... 



FEM UNA "MÀQUINA" DE FER SERPS

Aquesta setmana ens hem convertit en inventors, en honor al monogràfic d'enguany, i hem fet una màquina de fer serps de sabó. Només necessitem un mitjó vell, una ampolla d'aigua petita i aigua amb sabó. El temps no ens ha acompanyat massa, però el vent ens ha donat molt joc  ja que s'enduia les serps, i així hem jugat a caçar-les, a trepitjar-les... Quan ja feia una estona que fèiem serps, hi hem afegit unes gotes de colorant alimentari, endevineu què ha passat? 


divendres, 24 de maig del 2013

EL NOSTRE PLANTER D'AULA

Aquesta setmana hem fet una activitat de la que en veurem els resultats d'aquí a uns dies....  Aprofitant que per fi ha sortit el sol i ja fa dies que va arribar la primavera, hem fet el nostre planter. Primer l'Anna ens ha preparat les "torretes autosuficients". A la part superior hi hem posat terra, després hem triat una llavor per plantar, hem aprofitat els llegums de l'experimentació de fa unes setmanes, hem tapat amb més terra les llavors, i finalment hem posat aigua a la part inferior. Per saber de qui és cada torreta hi hem escrit el nom, també hem anotat el nom del llegum plantat, així podrem veure què passa amb les germinacions en funció de la llavor plantada.
Avui (dos dies després) les llenties ja començaven a donar senyals de vida, a veure que passa durant el cap de setmana....
Per altra banda, a les nostres safates d'experimentació hi hem plantat gespa. L'Anna ens ha deixat una estona  lliure per observar, tocar, xafar... i hem vist que a la terra també hi ha vida!!! hem trobat cucs, estisoretes, escarbats... Ara hem d'esperar a veure què passa amb les llavors de la gespa... ja us anirem informant!


divendres, 17 de maig del 2013

GUIXOS XXL, segona part

Passats un parell de dies vam treure els guixos del motlle de paper de vàter, ens van quedar genials!!! els vam provar al nostre pati, i amb els dies hem deixat un pati ben gaurnit!!! aquests dies però, la pluja ens ho ha esborrat tot! Voleu veure el primer dia de proves?


LA NOSTRA IMPREMTA

Hem aprofitat dues sessions de plàstica per recrear un invent: la impremta. Primer hem dissenyat les nostres plaques d'impressió: hem agafat plaques de porexpan i hi hem fet el disseny que més ens ha agradat. Després hem pintat la placa i l'hem imprès al paper quatre vegades, cada vegada de diferent color. 
En una segona sessió hem imprès els nostres noms, primer hem hagut de fer les plaques amb les lletres dels nostres noms, després les hem sucat a la pintura, cadascuna d'un color diferent, i sorpresa!!!! quan les hem aixecat, algunes han sortit del revés!!!


DENSITAT+EFERVESCÈNCIA=.....

Aquesta setmana hem fet màgia? química? no sé, una mica de tot... En primer lloc hem fet un treball de densitat, barrejant oli i vinagre, ens hem adonat que l'oli sempre es situa a sobre del vinagre, ho podem barrejar i barrejar, l'oli fa petites bombolletes, però si deixem passar una estona, el vinagre torna a estar al fons del pot. 
Per altra banda, hem combinat els nostres ingredients "estrella": vinagre i bicarbonat, quan es barregen fan una reacció d'efervescència. 
També hi hem afegit algunes gotetes de colorant alimentari. I en alguns moments ens ha fet falta una llanterna. 
Voleu veure el nostre experiment? 

Voleu veure el nostre experiment en moviment?