dijous, 31 d’octubre del 2013

Dansa. Cavallers de taula rodona.

Hem après una dansa i li hem ballat a la castanyera!


Com es mouen les fulles!

La classe dels dofins va trobar uns polvos màgics a la butxaca i el mocador, de cop s'ha transformat en una fulla que es mou amb el vent. 
 

diumenge, 27 d’octubre del 2013

TENIM UNA MASCOTA

Com ja sabeu, som la classe dels dofins, hem buscat un animalet marí, el més semblant possible a un dofí, i hem comprat un peixet taronja... Té les seves semblances, tot i que també tenim molt presents les seves diferències!!!
Ara li hem de buscar un nom! ja us anirem informant... 

dimecres, 23 d’octubre del 2013

ANEM A COLLIR OLIVES I CASTANYES

Aquesta tarda hem anat a collir els materials que necessitarem per properes sessions d'experimentació. 
Primer hem anat a casa de la veïna, gràcies Conxita, a veure la seva olivera i a collir unes quantes olives: n'hi havia de verdes i algunes que ja es començaven a tornar negres. 
Després hem anat a la plaça de poble a collir castanyes. També hem collit pellons i alguna fulla de castanyer. 
Com que hem fet la feina molt ràpid, hem anat al parc a jugar una estoneta. 

AMBIENTACIÓ DE L'AULA - TREBALL DOFÍ

Ja fa unes setmanes que som dofins, i cada vegada tenim l'aula més "guarnida". Hem fet el mar, hi hem posat animals marins, hem reciclat les bombetes del curs passat i els hem convertit en pops, hem decorat la porta de la classe... A la porta hi hem fet un aquari, cada nen/a ha dibuixat un dofí i entre tots i totes hem decorat una capsa de cartró: el nostre dofinari, les lletres del DOFI les hem fet reciclant samarretes velles.

BOLETES D'AIGUA SEGONA SESSIÓ

Aquesta setmana ja teniem les boletes d'aigua ben "hidratades", així que n'hem fet una nova sessió d'experimentació. Hi hem agefit els peixets i els crancs de la dutxa, amb els que hem fet activitats de motricitat fina. Hem fet jocs de classificació, hem treballat els conceptes molt i poc, la mida de les boletes grans o petites... i sobretot, ens ho hem passat molt i molt bé!!!


GRAFISMES DE TARDOR

A l'escola hem muntat un racó de la tardor al vestíbul. Tots i tots hi hem fet les nostres aportacions: pares i mares, mestres i alumnat. Setmanalment fem una sessió de grafismes, voleu veure els d'aquesta setmana? un cop acabats els hem penjat al racó. 


divendres, 11 d’octubre del 2013

TREBALL DOFÍ

Ja fa unes setmanes que anem aprenent coses dels dofins, hem fet moltes activitats, aquí us n'ensenyem algunes... Hem fet les lletres del DOFI amb trossos de samarretes velles. A la nostra classe hi tenim un dofí i una orca a tamany real, hem vist que necessitem 3 nens/es per mesurar igual que un dofí i 8 per mesurar com una orca. Sabem que els dofins son mamífers i neixen de la panxa de la seva mare... entre moltes altres coses que ja us anirem explicant!!!


EXPERIMENTACIÓ AMB BOLETES D'AIGUA

Les boletes d'aigua són un dels nostres materials preferits. Al migdia vam posar les "mini" boletes en remull, a la tarda quan vam arribar encara no havien crescut prou, així que vam fer-ne servir unes altres que l'Anna tenia preparades. 
Primer les vam tocar, tenen una textura molt fina, relliscosa... com la pell d'un dofí. Mica a mica les vam anar repartint per les safates. Vam fer diferents activitats: posar les boletes dins una ampolla de plàstic entre tots/es. Un cop plena l'ampolla hi vam afegir aigua, i quan la vam buidar a la safata, l'aigua també era vermella!!! Mica a mica hi van anar afegint altres materials: gots, culleres, taps i tapes... 
Després d'una bona estona de manipulació... sorpresa!!! les nostres mans també eren vermelles!


EXPERIMENTACIÓ AMB ESPUMA

L'espuma d'afeitar ens agrada molt!!! Fa olor, té una textura agradable i ens permet fer moooooltes coses!!!
En un primer moment la vam treure del pot entre tots i vam omplir les nostres safates d'experimentació. Vam manipular-la lliurement una bona estona. 
Mica a mica vam anar introduïnt materials i consignes: granotetes, boles petites i grans, pots i culleres... Finalment hi vam posar pintura, ens va agradar molt barrejar-la amb l'espuma, pintar-nos les mans i els braços (i els cabells, la cara, la roba...). Per acabar vam fer un mural estampant-hi les mans. 



EXPERIMENTACIÓ AMB TRONCS I POREXPAN

Ja fa unes setmanes que vam iniciar els nostres dimecres d'experimentació. La primera sessió, aprofitant que el temps acompanyava, vam anar a la muntanyeta del pati de la nostra escola a recollir tronquets i altres elements del bosc. Un cop a l'aula vam trencar els pals per fer-los petitons, vam afegir-hi trossos de porexpan i a construir!!! 
Vam fer unes escultures molt xules. També vam trobar altres maneres de treballar amb el porexpan i els troncs, i fins i tot algú hi va introduir altres elements de joc. Ens voleu veure? 


7000 VISITES!

Ostres, ostres!!! quina sorpresa més agradable... feia uns dies que tenia el bloc una mica descuidat, i en obrir-lo m'ha sorprés veure que hem passat les 7000 visites! Encantada de poder compartir les nostres experiències amb tots/es vosaltres!