divendres, 29 de novembre del 2013

EXPERIMENT: FEM UN VOLCÀ

Aquesta setmana hem fet un dels nostres experiments preferits: un volcà. Primer de tot hem olorat, tocat i tastat els ingredients necessaris per fer el nostre experiment: vinagre, bicarbonat i pintura. 
Després hem buscat un responsable per cada estri a utilitzar: embuts, ampolles grans i petites, gerra... 
A l'aula hem preparat part de l'experiment: hem posat pintura i vinagre a l'ampolla petita i bicarbonat a l'ampolla gran.
Després hem sortit al pati a fer el volcà. Hem tapat l'ampolla gran amb sorra i hem fet la muntanya del volcà. Per acabar hi hem afegit el contingut de l'ampolla petita i en pocs segons hem pogut veure la reacció del bicarbonat amb el vinagre: l'erupció del volcà!!!!


dimarts, 26 de novembre del 2013

PISCOMOTRICITAT MULTISENSORIAL: PAPERS DE DIARI

Aquesta és la primera sessió que fem aquest curs de psicomotricitat multisensorial: el tacte del diari, el so que fa al moure'ns, els moviments, la interacció amb els companys/es, les multiples possibilitats de joc... tot això les fan sessions especials.
Hem començat enrajolant el terra de la sala amb papers de diari, un cop enrajolat hem fet una tempesta de diaris, també ens hem amagat bé en una casta de, per "si venia el llop"... Aquí ens podeu veure, una mica accelerats.... 




Posteriorment hem fet boles de paper de diari i les hem agrupat al centre de la sala fent una piscina de diaris. Per grups de 4 ens hi hem "banyat".



Després de tanta activitat i per tornar a la calma, hem fet una estoneta de relaxació.


dimecres, 20 de novembre del 2013

OLIVES EN CONSERVA

A la nostra sessió d'experimentació hem fet olives en conserva. Ja fa uns dies que les vam anar a collir, les hem tingut 5 dies en remull i els hem canviat l'aigua cada dia.
Hem fet servir diferents ingredients: herbes aromàtiques, hem pogut olorar-les i ens n'hem adonat que feien molta olor; llimona, alls... algunes olors ens han agradat més que altres...
Per fer la conserva es necessita aigua salada, l'Anna ens ha explicat que per saber el punt de sal correcte hem d'aconseguir que floti un ou a dins de l'aigua.
Un cop ho hem tingut tot preparat, hem començat a fer els pots de conserva, alternant olives amb els ingredients restants, per últim hi hem posat l'aigua salada.

MURAL ANIMALS SALVATGES

Ja fa uns dies que vam anar al zoo on vam poder veure molts i molts animals. A l'escola vam fer-ne uns dibuixos molt xulos. 
Hem fet un mural amb tres ambients: selva, sabana i oceà. Finalment, hem endreçat cada animal a l'hàbitat que li toca. Aquí en teniu el resultat!



dimecres, 13 de novembre del 2013

GRAFOMOTRICITAT LLIURE

Cada setmana fem una sessió de grafomotricitat, anem alternant activitats guiades amb activitats més lliures, aquí us en presentem una de totalment lliure. Cada nen/a va enganxar gomets a un full de color, després podien unir els gomets com ells volguessin, fer espirals, cargolets, lletres...

dilluns, 4 de novembre del 2013

COM NEIX UN DOFÍ?

Hem mirat i remirat aquest vídeo un munt de vegades, i hem escoltat, cantat i tornat a cantar aquesta cançó un munt de vegades més!!! així que hem optat per ajuntar el vídeo amb la música i aquí teniu el resultat... que també hem mirat un munt de vegades!!!


CASTANYES I MÉS CASTANYES...

Ja fa uns dies que ens va arribar una castanya a l'escola que semblava un eriçó, l'hem mirat i tocat moltes vegades. Sabem per on s'agafa al castanyer, perquè té aquestes punxes tan llargues, que normalment surt més d'una castanya de dins... Però avui hem après a diferenciar les castanyes bordes de les comestibles. Podem saber-ho mirant la castanya o el pelló. Si mirem la castanya, ens hem de fixar si té punxa o és rodoneta; si mirem el pelló, hem de mirar si les punxes són com les d'un eriçó: molt espesses, llargues i primes o bé en té poques i curtes. Aquí ens podeu veure fent una última ullada a les castanyes abans de marxar a casa. 


FEM SUCS DE FRUITA NATURALS

A la nostra escola, el dia de la castanyada fem panallets, mengem castanyes i també preparem alguna coseta més... nosaltres hem fet sucs de fruites natuals: taronja, llimona i síndria. Voleu veure com els hem fet?