dissabte, 28 de febrer del 2015

GRAFOMOTRICITAT: LA VELLA QUARESMA

Aprofitant que ha vingut la vella quaresma, hem optat per fer-nos la nostra! Hem treballat per parelles. Primer hem pintat la sabata, posteriorment hem fet la mitja. Un de la parella ha marcat el centre de la cartolina i l'ha retallat, així ja tenim la mitja de color. Tot seguit cada parella ha decorat lliurement la mitja amb traços. 
També hem fet una faldilla decorada amb traços. I al final ens ha quedat una iaia quaresma ben divertida! Plena de trços i colors. 



GRAFISMES DE CARNAVAL

Ja hem deixat el carnaval enrere, però uns dies abans de celebrar la festa, vam guarnir-nos així de guapos/es amb complements decorats amb grafismes: corbates, barrets, plomes d'indi, llacets.... tots ben divertits i amb molts colors. Ens voleu veure?


DIJOUS LLARDER

D'això ja fa molts dies, però ens havien quedat les fotografies en una carpeta. A l'escola celebrem el dijous llarder, i cada any ens fem els nostres entrepans de truita o botifarra a l'escola. Un cop fets ens els mengem per esmorzar. Estaven boníssims!!



BENVINGUDA VELLA QUARESMA

Ja fa uns dies que va marxar el Rei Carnestoltes i vam donar la benvinguda a la Vella Quaresma. No és tan divertida com el Rei Carnestoltes, però amb els/les més petits/es de l'escola és molt detallista, cada setmana ens fa fer alguna cosa i ens deixa un regalet. 


dimarts, 24 de febrer del 2015

A MÚSICA...

Aquests dies a la classe de música estem treballant el Projecte Interdisciplinari i com que ens diem la classe del Somni de Dalí, hem après la cançó que es diu Dalí. 
En aquesta cançó vàrem descobrir que uns instruments molt catalans hi tenien cabuda; són el flabiol i el tamborí.
Després de sentir el seu so i de daber quines característiques tenen cada un, hem ballat una melodia tocada per aquests dos intruments.

Ho voleu veure?

dimecres, 18 de febrer del 2015

EXPERIMENTEM AMB EL VOLUM

Avui hem reprès la nostra sessió d'experimentació. Hem partit dels materials de la sessió anterior  i hi hem afegit altres elements: escuradents, filferro, plomes, escurapipes, macarrons i peces de plàstic... Un cop presentats els materials, entre tots hem pensat com podríem utilitzar-los, l'Anna ha fet una escultura amb les aportacions que anaven fent. De seguida ens han vingut les ganes de posar-nos tots i totes a construir!! Hi ha hagut una mica de tot... qui ha iniciat una escultura i l'ha anat completant sense modificar-la massa i qui ha fet i desfet el projecte deu vegades, qui n'ha fet només una i qui n'ha fet una pila, qui n'ha fet una de petita i concentrada en un peça, i qui n'ha fet una de gran i comporta per diferents mòduls. Grans, petites, simples, compostes, amb més o menys elements, tots i totes hem fet un gran treball.  Voleu veure quines escultures més divertides ens han sortit?!


dimarts, 17 de febrer del 2015

EXPERIMENTACIÓ GEOMÈTRICA

Aquesta setmana hem fet una sessió d'experimentació que se'ns ha fet curta!!! 
Hem reciclat uns "xurros" vells de piscina per estudiar la geometria. Hem experimentant amb cilindres gran i petits, hem reconstruït cilindres, hem observat les seves qualitats (rodolen, es poden posar uns a sobre els altres...), hem pensat en coses de la classe amb la mateixa forma, els hem classificat per colors i mides, hem fet constuccions, equilibris... hem après moltes coses i ens ha passat la tarda volant! Ens voleu veure?



dimarts, 10 de febrer del 2015

MIREM MÚSICA: L'HIVERN DE VIVALDI

Si, ho heu sentit bé! hem mirat música! 
A l'inici de cada estació escoltem la música de Vivaldi de l'estació corresponent. Però aquest cop no només l'hem escoltat, l'hem vist mitjançant un musicograma, l'Anna ens ha dit que és com un conte que acompanya a la melodia. Hem pogut gaudir de la composició de Vivaldi mentre anavem veient elements propis de l'estació: neu, núvols, alguna tempesta... 


HUC: ALIBABÀ I ELS 40 LLADRES.

Aquest és el conte que ha escollit l'Huc per explicar als/les seus/seves companys/es. L'Huc s'ha vestit com el protagonista de la història i ens ha porat un element molt important de la història: el tresor!
Un conte que ben pocs coneixien, i una versió de ben segur única! El voleu veure? 


ARAN: LA CAPUTXETA VERMELLA

L'Aran ha estat l'encarregat de reiniciar un projecte que vam començar el curs passat: la caseta dels contes. L'Aran ha escollit el conte de la Caputxeta Vermella. L'Aran ha escollit fer-nos una representació de titelles, el voleu veure?