dissabte, 22 de març del 2014

UNA VELLA QUARESMA SALUDABLE

Ja fa unes setmanes que va arribar la Vella Quaresma, i cada setmana ens porta alguna coseta quan anem a treure-li una cama. Aquesta setmana, ens ha explicat una cosa d'ella que no sabíem! diu que és amiga del Càrdio!!! i sabeu que ens ha deixat? un quilo de taronges per fer-nos uns sucs ben bons per esmorzar!!! això sí, abans ens ha fet fer una prova: passar pel túnel del pati!


A PESCAR: RECICLATGE, FLOTABILITAT, TRANSVASAMENT D'AIGUA...

Ja fa dies ens va arribar a l'escola un joc de pescar peixos molt xulo. Després de donar-li unes quantes voltes a com fer-ne un per la classe, aquí en teniu el resultat: un joc de pescar peixos de porexpan. 
En primer lloc hem sortit al pati a recollir pals, ja veureu perquè... 
Un cop a l'aula hem fet transvasament d'aigua a les safates d'experimentació, mirant quantes vegades podíem omplir la xeringa amb un got d'aigua, hem comparat xeringues grans i petites... 
Després hem descobert perquè l'Anna ja feia dies que demanava safates de porexpan, n'ha fet peixets!! Els hem posat a la safata, i ens hem adonat que no s'enfonsaven, els apretàvem amb el dit i tornaven a la superfície (sabien nedar). Amb els pals del pati hem fet canyetes de pescar, i ja ho tenim tot a punt per practicar la precissió i l'habilitat per pescar-los. 
Després d'una bona estona, hem investigat com podíem fer que una bola de plastilina (que no sap nedar), podem fer que floti. Després d'unes quantes proves, hem vist que l'havíem de convertir en una barqueta. 
Per acabar hi hem afegit les bales de vidre i els tubs de fer circuits, i tothom a manipular, construir i experimentar lliurement!


dimecres, 19 de març del 2014

DOFÍ GEGANT ACABAT

Ara ja el tenim acabat i penjat al vestíbul de l'escola, donant-nos la benvinguda cada vegada que entrem. 



Una activitat que ens ha agradat molt i que ens ha ajudat a aprendre moltes coses!!!

MÉS DE DOFÍ GEGANT

Fa uns dies li vam fer una capa de paper de diari i cola, al cap hi vam posar un globus que també vam cobrir de paper de diari. Un cop sec, el vam pintar de color gris, ja que hem fet un dofí mular, també li vam dibuixar els ulls, la boca i l'espiracle. 


DOFÍ GEGANT

Ja fa molts mesos que vam iniciar el projecte del dofí, i amb aquest projecte vam començar a construir un dofí a tamay real. Amb un cartró molt gran vam fer l'estructura del cos, ens hi vam posar a dins i vam poder veure la llargada real d'un dofí. Després el vam omplir de papers de diari, els que havíem utilitzat en una sessió de psicomotricitat.



dilluns, 10 de març del 2014

MARIA: LA CAPUTXETA VERMELLA

Aquest és el conte que ha escollit la Maria per posar-lo a dins de la caseta dels contes i explicar-nos a tots i totes.
Ja és la segona versió que ens arriba mitjançant la caseta, però és un clàssic que no ens cansem d'escoltar! tot i així, la Maria ens ha portat uns anaguets que no enteníem massa bé què tenien a veure amb la Caputxeta.... ho voleu saber?


dijous, 6 de març del 2014

HA ARRIBAT LA VELLA QUARESMA

Ja tenim a l'escola a la vella quaresma, la tradició diu que el seu regnat dura 7 setmanes, fins a l'arribada de la primavera i les festes de pasqua. Cada setmana li treurem una cama, i un cop s'hagin acabat, l'acomiadarem fins l'any vinent.