dissabte, 22 de març del 2014

A PESCAR: RECICLATGE, FLOTABILITAT, TRANSVASAMENT D'AIGUA...

Ja fa dies ens va arribar a l'escola un joc de pescar peixos molt xulo. Després de donar-li unes quantes voltes a com fer-ne un per la classe, aquí en teniu el resultat: un joc de pescar peixos de porexpan. 
En primer lloc hem sortit al pati a recollir pals, ja veureu perquè... 
Un cop a l'aula hem fet transvasament d'aigua a les safates d'experimentació, mirant quantes vegades podíem omplir la xeringa amb un got d'aigua, hem comparat xeringues grans i petites... 
Després hem descobert perquè l'Anna ja feia dies que demanava safates de porexpan, n'ha fet peixets!! Els hem posat a la safata, i ens hem adonat que no s'enfonsaven, els apretàvem amb el dit i tornaven a la superfície (sabien nedar). Amb els pals del pati hem fet canyetes de pescar, i ja ho tenim tot a punt per practicar la precissió i l'habilitat per pescar-los. 
Després d'una bona estona, hem investigat com podíem fer que una bola de plastilina (que no sap nedar), podem fer que floti. Després d'unes quantes proves, hem vist que l'havíem de convertir en una barqueta. 
Per acabar hi hem afegit les bales de vidre i els tubs de fer circuits, i tothom a manipular, construir i experimentar lliurement!