dijous, 29 de gener del 2015

EXPERIMENTACIÓ D'HIVERN: FEM NEU ARTIFICIAL

Aquesta setmana hi havia previsió de neu a la muntanya, però al nostre poble no n'hem vist ni un floc!! Així que hem decidit fer-la nosaltres mateixos!!
Només necessitem una cosa: poliacrilat de sodi. Jo em vaig quedar igual!! Què és això? a on es compra? doncs està a l'abast de tots i totes, però una mica amagat....
Necessitem bolquers, com que ja som grans, vam aprofitar tots aquells bolquers que havien quedat per casa. Els vam obrir i mica a mica els vam anar desmontant. Vam treure tot el cotó que hi ha a dins, el vam manipular i el vam anar desengrunant. Ens vam adonar que n'havien sortit unes boletes... és precisament això el que necessitem!!! calia separar el cotó de les boletes, així que vam utilitzar un colador. 
Vam ajuntar totes les boletes en un got, vam posar-hi aigua i... sorpresa!!! es van transformar en neu!! Vam anar a fer-los una broma als més grans!!! 
La quantitat que en va sortir era molt petita per poder-hi experimentar (a internet en sortia un munt d'un sol bolquer), així que vam optar per recuperar el cotó i posar-hi aigua. 
Ara si!!! vam fer una gran nevada!! i com que ens va agradar molt el que en va sortir, l'hem anat treient al pati per poder-hi jugar aquestes estones.