dimarts, 5 de març del 2013

EXPERIMENTACIÓ AMB ARRÒS DE COLORS

Aquesta vegada l'Anna ens ha posat alguna cosa dins les càpsules "sorpresa", ens n'ha donat tres, una de cada color; les hem olorat i sacsejat, no feien cap olor especial i totes sonaven igual, més o menys pesaven igual... no sabíem pas que hi havia! fins que a algú se li ha obert la càpsula... i n'ha sortit arròs, però un arròs una mica especial: de colors!!! 
Tot seguit hem pensat a veure com ho podríem fer: pintem els grans un a un amb retolador? ho podem fer amb pintura i pinzell? amb guix? 
L'Anna ha tret tot el que necessitàvem: pots de plàstic amb tapa, arròs i colorant alimentari. Per parelles hem posat l'arròs al pot de plàstic, hi hem afegit el colorant: alguns colors primaris i altres hem fet barreges, ho hem tapat i ho hem sacsejat ben fort, i quan ho hem destapat... arròs de colorins per jugar! 
Un cop pintat ho hem repartit per les safates d'experimentació, aquest cop no hem barrejat colors. Després hi hem afegit colors semblants: el verd amb el blau, el taronja amb el groc... l'Anna ens ha donat culleres, pots, embuts... i a divertir-nos! 
També hem fet propostes, a P3 hem volgut posar-hi cotxes. L'Anna també ens ha donat els animals. Ens voleu veure?